Blog

Natasja Gerritsma

By May 23, 2018 No Comments

Natasja Gerritsma

Werk:
Ik ben Medewerker sociaal wijkteam bij RIBW. Dat is een instelling die mensen met een psychiatrische of psychologische problematiek opvangt en ondersteunt. Mijn visie op werken in de ggz is dat je iedereen ondersteuning biedt waar dat nodig is, zolang als dat nodig is. Je streeft er uiteindelijk naar dat mensen weer in hun eigen kracht komen te staan en daardoor verder kunnen, met of zonder professionele aanvullende ondersteuning op langere termijn.

Privé:
Ik hou ontzettend veel van reizen. Inmiddels heb ik al een aardig deel van de wereld gezien waaronder veel van Azië. Twee jaar geleden heb ik een oud campertje gekocht waar ik nog wat aan wil opknappen zodat ik een weekendje weg kan met vrienden en vriendinnen. Met hen bezoek ik graag festivals of gaan we lekker uit eten en wijntjes drinken.
Verder heb ik, naast mijn werk in de zorg, ook een klein bedrijf genaamd ‘Met Natasja’. Daarmee geef ik les in yoga en pilates. Dit is altijd goed te combineren geweest met mijn werk in de zorg.

Waarom ik dit doe:
De geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft mij altijd getrokken als werkplek. De mensen en hun problematiek vind ik ontzettend boeiend. Ik blijf me verbazen over de heftige en wonderlijke dingen die mensen kunnen overkomen en hoe ze daar dan vervolgens mee om leren gaan. Ze moeten echt werken aan herstel. Om daar een positieve bijdrage aan te mogen leveren, vind ik prachtig en een uitdaging tegelijkertijd.

Leave a Reply