Blog

Natasja Gerritsma

By May 23, 2018 No Comments

Natasja Gerritsma

Medewerker sociaal wijkteam bij RIBW*

Ik hou ontzettend veel van reizen. Inmiddels heb ik al een aardig deel van de wereld gezien waaronder veel van Azië. Vorig jaar heb ik een oud campertje gekocht waar ik nog wat aan wil opknappen zodat ik een weekendje weg kan met vrienden.

Behalve reizen ben ik dol op lekker eten en wijntjes drinken met vriendinnen. Met hen bezoek ik ook graag festivals. Verder heb ik, naast mijn werk in de zorg, ook een klein bedrijf genaamd ‘Met Natasja’. Daarmee geef ik les in yoga en pilates. Dit is altijd goed te combineren geweest met mijn werk in de zorg.

De geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft mij altijd getrokken als werkplek. De mensen en hun problematiek vind ik ontzettend boeiend. Ik blijf me verbazen over de heftige en wonderlijke dingen die mensen kunnen overkomen en hoe ze daar dan vervolgens mee om leren gaan. Ze moeten echt werken aan herstel. Om daar een positieve bijdrage aan te mogen leveren, vind ik prachtig en een uitdaging tegelijkertijd.

Mijn visie op werken in de ggz is dat je iedereen ondersteuning biedt waar dat nodig is, zolang als dat nodig is. Je streeft er uiteindelijk naar dat mensen weer in hun eigen kracht komen te staan en daardoor verder kunnen, met of zonder professionele aanvullende ondersteuning op langere termijn.

* een instelling die mensen met een psychiatrische of psychologische problematiek opvangt en ondersteunt.

Leave a Reply