Blog

Rosan van Diepen

By April 18, 2018 No Comments

Rosan van Diepen

Werk:
Ik werk als jeugdzorgwerker C bij Kenter Jeugdhulp. Dat is een organisatie die specialistische hulp biedt aan kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met ontwikkelings-, gedrags- en psychologische problemen. De mooiste momenten in mijn werk, zijn de momenten waarop ik groei zie, zowel bij de jongeren, als bij mijzelf. Of het moment waarop ik het voor elkaar krijg iemand te motiveren om door te gaan en bijvoorbeeld tóch naar school te gaan. Door te luisteren, te adviseren en door af en toe een situatie met humor te benaderen, kun je prachtige dingen bereiken.

Prive:
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn en om te rijden op mijn oldtimer-trekker. Soms kom ik uit de slaapdienst en dan ga ik thuis eerst het gras maaien want ik wil graag dat dit er netjes uitziet. Met mooi weer maak ik regelmatig een ritje op de trekker. Gezicht in de zon en het hoofd lekker leeg. Omdat het zo langzaam gaat, kun je ook echt genieten van de omgeving. Ik vind het belangrijk om naast het werk, waar ik veel met mijn hoofd doe, ook af en toe met mijn handen bezig te zijn.

Waarom ik dit doe:
Ik heb voor de jeugdzorg gekozen omdat ik graag wil bijdragen aan het leven van jongeren die vaak veel hebben meegemaakt. Ik hoop dat ik ze weer een beetje op weg kan helpen in de maatschappij. Ik heb ook met mensen met dementie gewerkt, maar ik merk dat ik vooral het begeleiden van gedrag en het bestuderen van groepsdynamiek ontzettend interessant vind.

Leave a Reply