Blog

Rosan van Diepen

By April 18, 2018 No Comments

Rosan van Diepen

Jeugdzorgwerker C bij Kenter Jeugdhulp*

Ik heb voor de jeugdzorg gekozen omdat ik graag bij wil bijdragen aan het leven van jongeren die vaak veel hebben meegemaakt. Ik hoop dat ik ze weer een beetje op weg kan helpen in de maatschappij.
Ik heb ook met mensen met dementie gewerkt, maar ik merk dat ik vooral het begeleiden van gedrag en het bestuderen van groepsdynamiek ontzettend interessant vind. Dit is de reden waarom ik specifiek voor de jeugdzorg gekozen heb.

De mooiste momenten in mijn werk, zijn de momenten waarop ik groei zie, zowel bij de jongeren, als bij mijzelf. Of het moment waarop ik het voor elkaar krijg iemand te motiveren om door te gaan en bijvoorbeeld tóch naar school te gaan. Door te luisteren, te adviseren en door af en toe een situatie met humor te benaderen, kun je prachtige dingen bereiken.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn en om te rijden op mijn oldtimer-trekker.
Afgelopen weekend kwam ik uit de slaapdienst en heb ik thuis eerst het gras gemaaid want ik wil graag dat dit er netjes uitziet. Zondag heb ik een trekker-ritje gemaakt. Gezicht in de zon en het hoofd lekker leeg.
Ik vind het belangrijk om naast het werk, waar ik veel met mijn hoofd doe, ook af en toe met mijn handen bezig te zijn.

*Organisatie die specialistische hulp biedt aan kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met ontwikkelings-, gedrags- en psychologische problemen.

Leave a Reply